Contes per treballar la diferència

Ja fa unes quantes vegades que a les escoles ens conviden a participar d’activitats de conscienciació en la diferència a partir de la sensibilització en l’ús de SAAC (Sistemes Augmentatius i/o Alternatius de Comunicació).

Per a nosaltres sempre és un plaer i cada cop ens sembla una primera vegada. Tant és així, que preparant el “Projecte: parla, canta, crida, balla, assenyala, … comunica’t” ens hem trobat fent ús d’un dels magnífics contes de l’autor Jérôme Ruillier.

Fent-nos ressò de l’escrit a la web de l’Editorial Juventud podem dir que: “Jérôme Ruillier refleja de forma sorprendente y sugestiva los valores de la amistad y la multiculturalidad frente a los prejuicios y la xenofobia. Personajes esquemáticos creados con cartulinas y simples tramas de colores son capaces de transmitir las claves de la convivencia”.

Des d’aquí doncs, vos convidam a pegar un cop d’ull a aquests materials, a compartir-los amb els més petits i a redescobrir-los amb la seva mirada perquè, de ben segur, vos serviran per a treballar la diferència des d’un òptica més humana, menys encorsetada, més ingènua i, per què no? més assumible.

Així doncs, aquí teniu una adaptació de Mayte Calavia amb alumnes del CEIP El Espartero de Zaragoza, muntatge fet amb el conte de Jérôme Ruillier, POR CUATRO ESQUINITAS DE NADA. La història il·lustra quin és el nostre punt de vist envers la societat inclusiva i quin és el concepte que en tenim de la nostra funció (intentarem esdevenir el personatge que lliura la serra per a que “cuadradito” es retalli els caires).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s